PowerZone!

Årets häftigaste sportsatsning för kvinnor i Växjö

Vår verksamhet påverkas fortfarande av restriktionerna för Covid. Men vårt mål är att starta en ny omgång med PowerZone under hösten 2021. Vill du se mer om vår första PowerZone, kolla oss på Instagram (powerzone_vaxjo)

Kickoff för din nya träningsform

PowerZone är Växjös nya träningskoncept med inspiration från rugbyträning. Rugby kräver spelsinne, lagsammanhållning, kvicka fötter och ett pansarsinne som älskar utmaningar! Om du känner dig träffad är du varmt välkommen att kliva in i Växjös nyaste sportsatsning för kvinnor i Växjö. Det här är PowerZone!

Har du vad som krävs?

Snabbhet
3.5/5
Styrka
2.6/5
Teamkänsla
5/5
Spela videoklipp

Finns det fördomar om rugbyspelare?

Projekt PowerZone
September 2020 - Februari 2021

För kvinnor som vill träna tillsammans mot ett uppsatt mål.

Efter sommaren kickstartar vi Växjös första rugbysatsning för tjejer och kvinnor. Vi söker dig som älskar fullt ös, lagkänsla och att träna fysiskt. Målet är att vi efter projektets slut ska ha ett konkurrenskraftigt rugbylag i Växjö. Det finns en fantastisk sammanhållning inom sporten och vi vill stärka Växjös position på kartan. 

Vi lovar att du kommer få en en ny upplevelse i livet, och om inte annat en nytändning i din träning. Du kan fortfarande kombinera PowerZone med annan träning du gör till vardags. Är du redo för årets häftigaste satsning?

Se upplägget

Träningen kommer delas upp i två etapper. Under etapp 1 kommer samtliga aktörer vara inblandade, alltså crossfit Linné, Nordic wellness, Växjö löparklubb och ATF.  Träningen kommer ske på onsdagar och torsdagar.

Etapp 1 kommer vara från v. 36 – v. 47 och etapp 2 kommer vara från v. 48 – v. 8 med paus under v. 52 – v. 53. Under de första fyra veckorna, alltså v. 36 – v. 39 kommer Nordic Wellness tillsammans med ATF ha hand om träningen. Under vecka 40 kommer Växjö Löparklubb gå in och hålla båda passen för att bryta av med löpträning. Under vecka 41 kommer sedan Wexiö Rugby Klubb gå in för att redan under etapp 1 “smyga” in rugby. Från och med v. 42 – v. 45 kommer Crossfit Linné och ATF att hålla i träningen. Vecka 46 kommer Växjö Löparklubb tillbaka och vecka 47 gör Wexiö Rugby Klubb ett inhopp igen. 

Etapp 1

Vecka 36 – vecka 39
Onsdag: Nordic Wellness
Torsdag: ATF

Vecka 40
Måndag: Växjö Löparklubb
Onsdag: Växjö Löparklubb

Vecka 41
Måndag: Wexiö rugby klubb
Onsdag: Wexiö rugby klubb

Vecka 42 – 45
Onsdag: Crossfit Linné
Torsdag: ATF

Vecka 46
Måndag: Växjö Löparklubb
Onsdag: Växjö Löparklubb

Vecka 47
Måndag: Wexiö Rugby Klubb
Onsdag: Wexiö Rugby Klubb

Etapp 2 kommer vara från v. 48 – v. 8. Under denna etappen kommer endast Nordic wellness, Crossfit Linné och Wexiö Rugby Klubb vara delaktiga. Under v. 48 – v. 51 kommer Nordic Wellness kombineras med Wexiö Rugby Klubb. Från v. 1 – v. 4 kommer Crossfit Linné sedan kombineras med Wexiö rugby klubb. Från v. 5 – v. 8 kommer det enbart vara Wexiö Rugby Klubb som står för träningen. 

Vecka 48 – 51
Måndag: Wexiö Rugby Klubb
Onsdag: Nordic Wellness

Vecka 1 – 4
Måndag: Wexiö Rugby Klubb
Onsdag: Crossfit Linné

Vecka 5 – 8
Måndag: Wexiö Rugby Klubb
Onsdag: Wexiö Rugby Klubb

För dig som undrar

Projektet under 6 månader kostar ingenting. Det enda som måste betalas är medlemsavgiften till Wexio Rugbyklubb för att försäkringen ska täcka alla deltagare. 

Någon av oss tjejer kontaktar dig med praktisk information 🙂

Självklart ska det vara en träningsform du gillar. Om du känner efter ett tag att det inte var din grej finns det inga förpliktelser, men det vore tråkigt att se dig gå 🙁

Vi tror att du har en varierande bakgrund från antingen lagspel eller exempelvis gymträning. Självklart förväntar vi oss inga fullblodsproffs när vi ses på första träningen så du kan verkligen pusta ut. Vi ska ju träna oss till en högre nivå tillsammans. I ett rugbylag finns olika roller som kan tillföra ett lag på olika sätt. Du är välkommen som du är!

De tre första månaderna är det inget rubgyspel alls faktiskt. Vi kommer träna styrka och uthållighet till en början men successivt kommer mer rugby introduceras. 

Utomhusträningen sker på Åby Idrottsplats på Högstorp, och när höstrusket kryper närmre inpå är vi i Tipshallen på Arenstaden. Mellan varven tränar vi även styrketräning hos våra gympartners i Växjö. 

Rugby är i grunden en fysisk sport som kräver närkontakt. Det kan ”smälla på” i spelet men det finns tydliga regler för vad man får och inte får göra. Vad som är säkert däremot är att vi smyger in fysisk kontakt successivt under flera månader. Vi lovar att du inte kommer få en chock första tiden.

Vi initiativtagare till Powerzone har målet att locka fler tjejer och kvinnor till rugbyn i Växjö och skapa ett lokalt rugbylag. Vi hoppas du som läser detta vill ansluta dig till oss. 

Anmälan har gått ut

Kontakta oss för info

Tipsa en vän

Dela på facebook
Dela på email
Dela på whatsapp