På gång

PowerZone 2022

Den häftigaste sportsatsningen för kvinnor i Växjö

Under 2002 finns det en möjlighet att delta i den tredje upplagan av PowerZone. Vi har startat våra interna förberedelser för en ny PowerZone. Ansökan är inte öppen. Vi återkommer innan sommaren med information och ansökan.

Sport och gemenskap för kvinnor

PowerZone är ett framgångsrikt koncept med inspiration från rugbyträning. Rugby kräver spelsinne, lagsammanhållning, kvicka fötter och ett pansarsinne som älskar utmaningar! Om du känner dig träffad är du varmt välkommen att kliva in i en sportsatsning för kvinnor i Växjö. Det här är PowerZone!

Har du vad som krävs?

Snabbhet
3.5/5
Styrka
2.6/5
Teamkänsla
5/5

Finns det fördomar om rugbyspelare?

Projekt PowerZone
2021/2022

För kvinnor som vill träna tillsammans i ett unikt koncept

Efter sommaren kickstartar vi Växjös rugbysatsning för tjejer och kvinnor. Vi söker dig som älskar fullt ös, lagkänsla och att träna fysiskt. Målet är att vi efter projektets slut ska ha ett konkurrenskraftigt rugbylag i Växjö. Det finns en fantastisk sammanhållning inom sporten och vi vill stärka Växjös position på kartan. 

Vi lovar att du kommer få en en ny upplevelse i livet, och om inte annat en nytändning i din träning. Tack vare våra samarbetspartners Nordic Wellness, Crossfit Linné och Växjö Löparklubb får du en fantastisk möjlighet att uppleva en bredd i din träning. Du kan samtidigt kombinera PowerZone med annan träning du gör till vardags. Är du redo för årets häftigaste satsning?

Pris

Projektet kostar 750:-, plus en medlemsavgift för att försäkring ska täcka. Medlemsavgiften som kostar 1000:- för personer över 20 år och 500:- för personer under 20 år betalas i början av projektet men resterande 750:- betalas först vid start av etapp 2.

I detta pris ingår 6 månaders träning, medlemskap i klubben under resterande 2021 och hela 2022, profilkläder till ett värde av 1000:-, rugbyboll med klubben och projektets logga samt en goodiebag med innehåll från flera spännande sponsorer.

Se upplägget

Antagningen kommer ske under vecka 35 för att kunna ta ut de 20 personer som kommer komma med i projektet. Tester i snabbhet, styrka, explosivitet och aerob uthållighet kommer genomföras. Testerna genomförs på HPC – High Performance Center.

Träningen kommer delas upp i två etapper och kommer genomföras två dagar i veckan. 

Etapp 1 kommer vara från v. 38 – v. 47 och etapp 2 kommer vara från v. 48 – v. 8 med paus under v. 52 – v. 53. Under första etappen kommer samtliga externa aktörer vara delaktiga, vilka är Crossfit Linné, Nordic Wellness och Växjö Löparklubb. Under de första veckorna (v. 38-45) kommer det enbart vara fokus på att bygga upp styrka och kondition. Rugby kommer först in på schemat under v. 46.

Etapp 2 kommer vara från v. 48 – v. 8. Under denna etappen kommer endast Nordic Wellness, Crossfit Linné och Wexiö Rugby Klubb vara delaktiga. Under v. 48 – v. 51 kommer Nordic Wellness kombineras med Wexiö Rugby Klubb. Från v. 1 – v. 4 kommer Crossfit Linné sedan kombineras med Wexiö Rugby klubb. Från v. 5 – v. 8 kommer det enbart vara Wexiö Rugby Klubb som står för träningen.

Vanliga frågor

Projektet kostar 750:-, plus en medlemsavgift för att försäkring ska täcka. Medlemsavgiften som kostar 1000:- för personer över 20 år och 500:- för personer under 20 år betalas i början av projektet men resterande 750:- betalas först vid start av etapp 2.

I detta pris ingår 6 månaders träning, medlemskap i klubben under resterande 2021 och hela 2022, profilkläder till ett värde av 1000:-, rugbyboll med klubben och projektets logga samt en goodiebag med innehåll från flera spännande sponsorer.

Du kommer få ett formulär skickat till din angivna e-postadress. 

Självklart ska det vara en träningsform du gillar. Om du känner efter ett tag att det inte var din grej finns det inga förpliktelser, men det vore tråkigt att se dig gå 🙁

Vi tror att du har en varierande bakgrund från antingen lagspel eller exempelvis gymträning. Självklart förväntar vi oss inga fullblodsproffs när vi ses på första träningen så du kan verkligen pusta ut. Vi ska ju träna oss till en högre nivå tillsammans. I ett rugbylag finns olika roller som kan tillföra ett lag på olika sätt. Du är välkommen som du är!

De tre första månaderna är det inget rubgyspel alls faktiskt. Vi kommer träna styrka och uthållighet till en början men successivt kommer mer rugby introduceras. 

Utomhusträningen sker på Åby Idrottsplats på Högstorp, och när höstrusket kryper närmre inpå är vi i Tipshallen på Arenstaden. Mellan varven tränar vi även styrketräning hos våra gympartners i Växjö. 

Rugby är i grunden en fysisk sport som kräver närkontakt. Det kan ”smälla på” i spelet men det finns tydliga regler för vad man får och inte får göra. Vad som är säkert däremot är att vi smyger in fysisk kontakt successivt under flera månader. Vi lovar att du inte kommer få en chock första tiden.

Vi initiativtagare till Powerzone har målet att locka fler tjejer och kvinnor till rugbyn i Växjö och skapa ett lokalt rugbylag. 

Bli inspirerad av PowerZone 2020

Ett helt oprövat koncept förvandlades från idé till verklighet under förra året. Det finns inte mycket annat att säga än att projektet blev en total succé som utan eftertanke permanentades för kommande år. 

Det var helt fantastiskt att se gemenskapen, de trötta benen och leenden på läpparna varje pass. För många var detta en utmaning där man fick testa sina gränser och verkligen pusha sig själv. 

Anmälan PowerZone 2021/2022

Senast 22 Augusti