Introduktionserbjudande för kvinnor

Börja spela rugby!

Vår träning och verksamhet påverkas fortfarande av Covid 19. Vill du få uppdaterad information om pågående träningar så besök vår grupp på Facebook eller anmäl dig i formuläret nedan.

Introduktionserbjudande för kvinnor

Börja spela rugby!

Vår träning och verksamhet påverkas fortfarande av Covid 19. Vill du få uppdaterad information om pågående träningar så besök vår grupp på Facebook eller anmäl dig i formuläret nedan.

Rugbyn i Växjö växer

Vi har just nu en stor grupp med tjejer som börjat träna rugby på nybörjarnivå under hösten. 

Många av våra nybörjare har tidigare varit lagspelare i olika idrotter, fortsatt att träna på egen hand men saknar ett sammanhang och längtar efter att komma tillbaka till lagträning.

Vi söker dig som har en träningsbakgrund men som söker ytterligare utmaningar och ett sammanhang bortom den individuella tillvaron på en studio eller ett gym.

Vi garanterar dig en träning och förening med teamkänsla och tillhörighet.

Vad skiljer detta mot Powerzone?

Du kanske har sett vår reklam om Powerzone som rullade i sociala medier under sommaren 2021. Det var ett högt tryck i anmälningarna och därför fortsätter vi utveckla rugbyn för kvinnor i Växjö genom allmänna träningar för en större målgrupp.

Du är välkommen till vår träning...

…oavsett om du vill spela rugby ”på riktigt” eller bara vara med och träna. Vi älskar träning och alla är välkomna.

7

Vi spelar rugby sevens

Rugby Sevens är en enklare och snabbare variant än den vanliga 15-mannarugbyn. Matcherna är 2×7 minuter. 

Rugbyn som sport

Rugby är en liten sport i Sverige men en stor sport i världen. En viktig del hos oss som älskar rugby är att resa runt i världen och besöka olika rugbyevent. Rubyvärlden är som en stor familj. Även på de största matcherna så sitter supporters blandat på läktarna. Vi är en sport utan huliganer. Spelare respekterar domarens beslut och det är enbart kaptenen som får kommunicera med domaren.

Hur vi tränar

  • Rugby är en jämställd sport och det finns inga speciella regler för damer. Spel och regler är samma för herrar och damer.

  • Rugby är en fysisk sport och vi fokuserar mycket på funktionell träning och funktionell styrka. Rugbyträning kommer på många sätt att förbättra din fysik.

  • Rugbyträningen fokuserar på styrka, snabbhet, smidighet och uthållighet.

  • Med oss har du många olika möjligheter till träning. På sommaren tränar vi på gräs (Åbo IP), på vintern har vi förmånen av att få träna inomhus i Tipshallen på fullstor plan. 

  • Vi kör också  ”Fitnesss for Fun” som är en kombination av löpning och fys i Vaisspåret. Vi har också flera samarbeten med olika träningsanläggningar i Växjö där vi kan köra olika gruppträningar.

"Det är otroligt roligt och jag tycker alla borde testa"
Emma Andersson
Spelare

Vad kostar det?

Vi är en ideell förening och vår träning är kostnadsfri. Gillar du vår träning och verksamhet så är medlemsavgiften 500 kronor för spelare upp till 20 år, och 1000 kr för 20+. Medlemsavgiften betalas årsvis med start 2021.

Så här börjar du

Skicka ett e-post till analysochbeslut@icloud.com så får du en personlig kallelse och detaljerad information. Vi kommunicerar dagligen i vår Facebookgrupp och i vår träningsapp.

FÖlj oss